Foto: Ketil Haugsand

Norsk Barokkorkester

Norsk Barokkorkester (NBO) ble etablert i 1988 som et av de første frittstående tidligmusikk- ensemblene i  Skandinavia. NBO driver konsert-virksomhet på et høyt europeisk nivå, og går i bresjen for tidligmusikk på historiske instrumenter i Norge.

De siste årene har NBO hatt et samarbeid med Operaen i Oslo, og har nå en fast konsertserie på Operaens Scene 2.

NBO har siden den internasjonale debuten i 1991 gjestet en rekke prestisjetunge europeiske konserthus og festivaler. Her hjemme har orkesteret gjort seg bemerket ved bl.a. Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene og ved Oslo Kammermusikkfestival.

Orkesteret har hatt opptredener ved bl.a. Alte Oper i Frankfurt, Ansbacher Bachwoche, Festival Internacional de Música de Coimbra, Festival International de Musique Baroque & Classique du Beaune, Luzernermusikfest-Wochen, Europäischen Musikfest Stuttgart, Tage Alte Musik Regensburg, Schleswig-Holstein Festival og Musikfest Bremen.

I Norge har orkesteret gjestet Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene, Nordland Musikkfestuke, Nordlysfestivalen, Oslo Kammermusikkfestival, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Oslo Sommeropera og VestfoldFestspillene.

NBO har gjennomført betydelige radio-opptak, CD-innspillinger og prosjekter i både inn- og utland, og høstet internasjonal anerkjennelse for flere av disse. NBOs siste CD-utgivelse, "Berlin", ble nominert til Spellemannsprisen 2014.

Norsk Barokkorkester ble startet i Trondheim i 1988, av blant andre fiolinisten Cecilia Wåhlberg og fløytisten Tore Aaen Aune. Orkesteret hadde stor aktivitet de første årene og spilte blant annet jevnlig på festivaler i utlandet under Andrew Parrot.

Ny kunstnerisk leder fra 2015 er Kristin von der Goltz. Besetningen i ensemblet varierer fra  7-8 musikere, til orkesterbesetninger med over 30. Orkesteret har ikke faste medlemmer, men en kjerne av musikere som er med på de aller fleste produksjonene.

Musikerne i Norsk Barokkorkester er alle høyt utdannede, profesjonelle musikere, og et økende antall har tidligmusikk som sin hovedbeskjeftigelse. De er ellers ansatt i landets symfoniorkestre eller jobber som frilansere på både moderne og historiske instrumenter. Orkesteret knytter sammen tidligmusikere bosatt over hele landet og ellers i Europa, og fungerer på prosjektbasis.

 

Daglig leder: Andreas Johnson tlf: 97 57 20 27 dl@nbo.no Adresse: Norsk Barokkorkester c/o Sentralen, Øvre Slotts gt 3, Postboks 183, 0102 Oslo